X Programma’s Voorscholen - Piramide

Piramide

piramide.gif

Kort iets over de theorie
Piramide is een educatieve methode, waarbij alle ontwikkelingsgebieden aan de orde komen. In de verschillende speelhoeken met aantrekkelijke materialen krijgen kinderen volop kansen om zelf initiatieven te nemen en zelf keuzes te maken. Door gebruik te maken van  thema's, b.v dit ben ik, vorm & kleur en lente worden de kinderen uitgedaagd tot "talig" spel. Bij ieder thema worden de hoeken aangepast.
D.m.v. toetsen en observaties kunnen de leidsters de kinderen goed volgen. Kinderen die dat nodig hebben krijgen extra ondersteuning van een begeleidster (tutor).

slideshow.jpgDagprogramma

  • spelinloop en tutoring
  • kring
  • spelend leren en tutoring
  • opruimen, handen wassen en tussendoortje
  • gym of buiten spelen    
  • kinderen worden opgehaald

Bij de inloop staan koffie en thee klaar voor de ouders en kan er nog even gespeeld worden met de kinderen.

Iedere dag begint in de kring. Alle kinderen worden om de beurt welkom geheten met een liedje, er wordt geteld en met foto's doen de leidsters een herkenningsspelletje met de kinderen.

Deze periode wordt gewerkt met het thema Water; er worden 3 weken activiteiten, spelletjes en liedjes rondom dit thema aangeboden. Het boek Plons wordt voorgelezen in de kring, daarna mogen alle kinderen een dier in het water plonsen, net zoals de dieren in het boek.

Na de kring is er een activiteit.

Als de kinderen klaar zijn mogen ze zelf kiezen wat ze gaan doen. Eén van de leidsters is tutor en geeft spelenderwijs extra ondersteuning wanneer dat nodig is.
DSC02628.jpg

Tussendoortje; de kinderen nemen zelf fruit en drinken mee.

Na het eten gaan de kinderen buiten spelen of in de gymzaal gymmen.

Dan is het tijd om naar huis te gaan en worden de kinderen opgehaald.