X West Beweegt - Meer over sport

Meer over sport

Sporten, spelen, dansen en bewegen in De Baarsjes, dat moet toch mogelijk zijn!
In ons stadsdeel zijn niet zoveel clubs, sportvelden en open ruimten waar we lekker kunnen bewegen.
Als je in De Baarsjes woont moet je meestal een flink eind fietsen voordat je bij je sportclub bent.
Dat is vaak een probleem, want veel kinderen mogen in hun eentje niet zo ver en als je nog meer broers en zussen hebt kunnen je ouders je niet altijd wegbrengen en ophalen.
Hier probeert sportbuurtwerk wat te doen door op onze pleinen en speeltuinen, in de gymzalen van scholen en buurthuizen sportieve activiteiten te organiseren.
Alle bewoners van De Baarsjes, jong en oud, kunnen meedoen aan deze activiteiten.
Dit jaar gaat sportbuurtwerk nog meer doen!
Sinds januari 2009 stuurt sportbuurtwerk de speeltuinen en de speeltuinactiviteiten aan. En je komt ze soms tegen tijdens de overblijf op school.
Hieronder lees je per soort activiteit wat de plannetjes zijn.

Wisselend programma sportbuurtwerk:
Elk seizoen organiseert sportbuurtwerk een aangepast programma. Je vind het programma op de website en op openbare plekken zoals bibliotheek, stadsdeel en buurthuizen. Ga naar de site van sportbuurtwerk voor het seizoensprogramma.

Sport op School:
De gymleraren van school maken elk jaar een sportplan. Welke bewegingsactiviteiten wil de school graag binnen haar deuren? Dat kunnen dans en sport zijn. Als het plan klaar is, kunnen kinderen tijdens de gymlessen kennismaken met sport of dans.
Daarna kunnen de kinderen die die sport of dans leuk vonden zich inschrijven voor een Naschoolse activiteit. Als dan blijkt dat veel kinderen door zouden willen gaan, start de club of vereniging een vaste club op school. Het eerste jaar zijn clubs en verenigingen vaak goedkoper en soms zelfs gratis.
Klik op activiteiten om te kijken wat er bij jou in de buurt is. Of kijk bij de zomeractiviteiten sportbuurtwerk.

Speeltuinen:
Speeltuinen en speeltuinleiders waren er altijd al. Sinds januari 2009 heten de speeltuinleiders sportbuurtwerkers. De speeltuinen zijn op vaste tijden open waarbij je dan speelgoed kan lenen, even plassen of een pleister halen. Er worden leuke activiteiten op de speeltuinen georganiseerd. Ook kan de sportbuurtwerker je helpen om samen met andere kinderen een spel of sport te gaan doen.
Sportbuurtwerkers zijn over het algemeen, behalve zondag van 12:00 tot 18:00 uur aanwezig. Voor meer gegevens kijk in de GO-Baarsjes en klik hier voor de speeltuinen in West.

De mobiele speeltuin:
Op verschillende pleinen in De Baarsjes ( na schooltijd ) en tijdens de overblijf op school komt op afgesproken tijd de mobiele speeltuin langs. Dat is een kleine auto waar ongelofelijk veel leuk spelmateriaal in zit. De sportbuurtwerkers lenen de materialen uit en organiseren activiteiten.
Wanneer gaat wat waar gebeuren?? We hopen je er zo snel mogelijk meer over te kunnen vertellen!

Wil je meer weten?
Sportbuurtwerk Stadsdeel De Baarsjes
Baarsjesweg 224
1058 AA Amsterdam
Telefoon: 5892 536
http://www.west.amsterdam.nl/kunst_cultuur_en/sport-bewegen/